A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семидубська громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини

Дата: від до Скинути

Порядок застосування пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі наявності декількох об’єктів житлової нерухомості.

Порядок застосування пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі наявності декількох об’єктів житлової нерухомості.

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що підпунктом 266.4.1. п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зменшується:

09:54 19.09.2022

Підвищена податкова соціальна пільга студенту.

Підвищена податкова соціальна пільга студенту.

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області інформують, що працюючий студент може претендувати на соціальну податкову пільгу лише за умови, що він не отримує стипендію з бюджету.

09:53 19.09.2022

Підстави для нарахування земельного податку.

Підстави для нарахування земельного податку.

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що Законом України від 30.11. 2021 року №1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» внесено зміни до Податкового кодексу України щодо порядку обчислення плати за землю.

09:53 19.09.2022

Як дізнатись номер е-лікарняного?

Як дізнатись номер е-лікарняного?

Номер електронного лікарняного – це унікальний номер, який має складну структуру та ніколи не повторюється. Він відрізняється від номеру медичного висновку, на підставі якого автоматично створюється е-лікарняний.

08:29 14.09.2022

Встановлення факту смерті.

Встановлення факту смерті.

Виникнення чи припинення прав та обов’язків у осіб пов’язане із настанням певних юридичних фактів та подій. Такими подіями та фактами є, зокрема, народження дитини, усиновлення, укладення шлюбу, смерть тощо. Відповідні факти та події підтверджуються документами, які видаються уповноваженими органами та установами. Відомості про народження фізичної особи та її походження, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть підлягають обов’язковому внесенню до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та Єдиного державного демографічного реєстру у порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану». Нажаль через війну, на сьогоднішній день актуальним є питання оформлення свідоцтв та реєстрації факту смерті особи на території України, яка законодавчо закріплена як тимчасово окупована, до якої віднесено частину території України. 07 травня 2022 року набрав чинності Закон України від 21 квітня 2022 року № 2217-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання правового режиму на тимчасово окупованій території України», яким зокрема внесенно зміни до частини третьої статті 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», відповідно до якої будь-який акт (рішення, документ), виданий органами та/або особами, передбаченими частиною другою цієї статті, є недійсним і не створює правових наслідків, крім документів, що підтверджують факт народження, смерті, реєстрації (розірвання) шлюбу особи на тимчасово окупованій території, які додаються до заяви про державну реєстрацію відповідного акта цивільного стану. Однак, є багато випадків коли не було або немає можливості отримати будь-який документ, в такому разі доказами, що підтверджують викладені заявником обставини можуть бути, письмові свідчення очевидців, фото з місця поховання, тощо. Якщо поданий документ не надає можливості зареєструвати смерть в органі державної реєстрації актів цивільного стану, для розгляду справи про встановлення факту смерті у суді відділ державної реєстрації актів цивільного стану на прохання заявника складає письмову відмову у проведенні державної реєстрації смерті, у якій викладає причини неможливості проведення такої реєстрації.

10:01 12.09.2022

Особливості заповнення декларації про майновий стан і доходи при продажі об’єктів рухомого та нерухомого майна.

Особливості заповнення декларації про майновий стан і доходи при продажі об’єктів рухомого та нерухомого майна.

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу громадян, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, частина доходів від операцій з майном, розмір якої визначається згідно з положеннями статей 172 та 173 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Це передбачено п.п. 164.2.4 п. 164.2 ст. 164 ПКУ.

10:00 12.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь