A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семидубська громада
Рівненська область, Дубенський район

Розпочав свою діяльність Державний аграрний реєстр

Дата: 25.08.2022 12:45
Кількість переглядів: 693

ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. Зареєстровані користувачі ДАР у майбутньому отримають можливість подавати онлайн заявки на участь у державних та регіональних програмах державної підтримки сільського господарства.Мінагрополітики заявило про запуск онлайн платформи Державний аграрний реєстр (ДАР), яка вже відкрита для реєстрації всіх українських аграріїв - повідомляє Урядовий портал.

ДАР (dar.gov.ua) виступає як єдиний цифровий хаб для агровиробників України. Платформа працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників у країнах-членах ЄС. Агровиробники, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

«Витративши лише кілька хвилин на реєстрацію в ДАР, аграрії зможуть у режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на них онлайн з дому чи офісу. Під час реєстрації фермер також зможе перевірити в особистому електронному кабінеті дані про свою діяльність, земельні ділянки, тварин тощо. Для реєстрації фермеру потрібен лише електронний підпис. Система створена за підтримки ЄС з урахування найкращих європейських практик», - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

В ДАР зареєструватись можуть виробники сільськогосподарської продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Після реєстрації уся ключова інформація про виробника автоматично підтягується в ДАР і може бути перевірена сільгоспвиробником.

Аби подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, повинен заповнити онлайн-форму, додати скан-копії документів (за потреби), і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті у ДАР в режимі реального часу.

Реєстрація у ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі он-лайн можна вже зараз за посиланням: https://www.dar.gov.ua/

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: https://www.ar.gov.ua/using 

Додаткова інформація розміщена на веб-сайті Державного аграрного реєстру.

Реєстрація та користування Державним аграрним реєстром є безкоштовна.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь