A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семидубська громада
Рівненська область, Дубенський район

Про наслідки заборгованості зі сплати ЄСВ.

Дата: 24.09.2021 08:38
Кількість переглядів: 363

Дубенський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області  нагадує, що своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальні гарантії, а саме: соціальні виплати  на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Боржникам — приватним підприємцям особливо слід пам’ятати про те, що одним із джерел погашення боргів перед державою є особисте майно приватного підприємця, що ставить під загрозу добробут власної сім’ї.

Також   відповідно до ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України  і в’їзду в Україну громадян України» до боржників-підприємців та посадових осіб підприємств боржників  вживаються заходи щодо тимчасових обмежень у праві виїзду за кордон.

Роботодавець, який не сплачує єдиний внесок, створює в майбутньому найманому працівникові проблеми з нарахуванням пенсії. 

Інформацію про наявність/відсутність заборгованості з єдиного внеску можна переглянути в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь