A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семидубська громада
Рівненська область, Дубенський район

ДПС у Рівненській області інформує: Роботодавці мають дотримуватись встановлених гарантій в оплаті праці

Дата: 03.08.2021 08:11
Кількість переглядів: 1331

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують суб’єктам господарювання, що заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу у залежності від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства.

Мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці.

Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

Законом України від 15.12.2020 №1082-IХ «Про Державний бюджет України на 2021 рік» встановлено у 2021 році мінімальну заробітну плату: у місячному розмірі: з 1 січня - 6000 гривень, з 1 грудня - 6500 гривень; у погодинному розмірі: з 1 січня - 36,11 гривні, з 1 грудня - 39,12 гривні.

Разом з тим, , більше тисячі роботодавців Рівненщини у поточному році нараховували заробітну плату своїм працівникам у розмірі менше законодавчо встановленого.

Тому, рекомендуємо роботодавцям вжити невідкладних заходів щодо підвищення розміру виплати заробітної плати найманим працівникам та дотримуватись вимог трудового і податкового законодавства.

Звертаємо увагу всіх роботодавців, що згідно ст. 265 Кодексу законів про працю України посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, винні у порушенні законодавства про працю, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь