A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семидубська громада
Рівненська область, Дубенський район

Дубенське управління ГУ ДПС у Рівненській області повідомляє:

Дата: 30.06.2020 14:51
Кількість переглядів: 427

Відповідно до п. 9.15 Закону №592, несплачені станом на день набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» суми недоїмки по єдиному внеску підлягають списанню за заявою платника та у порядку, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Необхідно протягом 90 календарних днів, починаючи з 03.06.2020 року (дня набрання чинності Закону №592), подати для:

  • фізичних осіб-підприємців (крім фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) - державному реєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи фізичної особи-підприємця - заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та до податкового органу - звітність з єдиного внеску за період з 01.07.2017 по 03.06.2020, якщо вона не була подана раніше;
  • осіб, які провадять незалежну професійну діяльність - до податкового органу за основним місцем обліку - заяву про зняття з обліку як платника єдиного внеску та звітність з єдиного внеску за період з 01.07.2017 по 03.06.2020, якщо вона не була подана раніше.

Після того, як буде підтверджено вчинення вищевказаних дій, тобто отримання відповідних відомостей від державного реєстратора або заяви про зняття з обліку як платника єдиного внеску, та за умови подання платником єдиного внеску зазначеної звітності (якщо відповідна звітність не була подана раніше) податковий орган проводить камеральну перевірку згідно чинного законодавства та у разі відсутності отриманих доходів за період з 01.01.2017 по 03.06.2020 приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені або вмотивоване рішення про відмову.

У разі, якщо суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на суми недоїмки, були частково самостійно сплачені платником та /або стягнуті у порядку, передбаченому Законом №2464, контролюючий орган приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені у частині, що залишилася несплаченою.

Одночасно повідомляємо, що згідно п7 ч.І1 ст.25 Закону №2464 за неподання, несвоєчасне подання, подання за невстановленою формою звітності, передбаченої Законом №2464, контролюючим органом здійснюється накладення штрафу в розмірі 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання, несвоєчасне подання, подання за невстановленою формою звітності, передбаченої Законом №2464.

Вимога про сплату суми недоїмки, штрафних санкцій і пені вважається відкликаною у день прийняття податковим органом рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені штрафних санкцій і пені.

Нараховані та сплачені або стягнуті за зазначений період суми недоїмки, штрафних санкцій і пені відповідно до Закону №2464 не підлягають поверненню.

Начальник Дубенського управління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь